Wat is B-Nation?

Wat is B-Nation?

B-Nation is een trainingsprogramma van een seizoen lang voor jeugdspelers die behoefte hebben aan extra trainings- en wedstrijdmomenten. Onder begeleiding van hoofdtrainer Gianison Boekhoudt zullen de jeugdspelers gedurende een heel honkbalseizoen begeleiding krijgen van Gianison zelf en andere (oud-)hoofdklasse spelers.

De spelers blijven lid bij hun eigen vereniging. Alle activiteiten voor B-Nation vallen in beginsel buiten de reguliere competitieactiviteiten van de vereniging. Daardoor kan B-Nation ook worden gezien als een 'travelteam'.

Missie van B-Nation

Honkballen bij B-Nation is niet alleen maar de sport spelen. Naast de technische vaardigheden wordt ook stil gestaan bij persoonlijke ontwikkeling. Een goede mindset en meer zelfvertrouwen, zowel binnen als buiten de lijnen, dragen bij aan meer plezier in de sport, maar ook in het dagelijks leven. De missie van B-Nation is om jeugdspelers door middel van honkbal zowel binnen als buiten de lijnen meer zelfvertrouwen te geven.

"Iedereen verdient een leven vol zelfvertrouwen"

Gianison Boekhoudt

Doelstellingen B-Nation

B-Nation heeft geen doelstellingen om te winnen of om kampioenschappen te behalen. Het enige doel van B-Nation is jeugdspelers helpen om een betere honkballer en een beter persoon te worden. Teams van B-Nation draaien dan ook niet mee in een officiële competitie.

Bij de trainingen ligt de nadruk op de ontwikkeling van de technische vaardigheden. Tijdens wedstrijden ligt de focus meer op tactische en mentale vaardigheden. Zowel de trainingen als de wedstrijden zijn bedoeld om als speler te ontwikkelen.

B-Nation is volledig gericht op het aanbieden van extra trainings- en wedstrijdmomenten voor jeugdspelers die daar behoefte aan hebben.

Naast persoonlijke en technische ontwikkeling wil B-Nation ook een bijdrage leveren aan de begeleiding van spelers die een ambitie hebben om hogerop te komen.

Algemene planning

De zaaltrainingen worden georganiseerd in het weekend. Hier zal wellicht overlap kunnen ontstaan met de eigen vereniging. Het gaat hier om in totaal twee zaaltrainingen in maart (7 en .21 maart).

Na de zaaltrainingen worden de veldactiviteiten (trainingen en wedstrijden) georganiseerd op woensdag of vrijdag tussen 16:00 en 20:00, afhankelijk van het team en de locatie. De veldactiviteiten zullen plaatsvinden van april tot en met oktober, inclusief een zomerstop.

Teams

De travelteams van B-Nation bestaan uit vijf leeftijdscategorieën:

  • Onder 8
  • Onder 10
  • Onder 12
  • Onder 14
  • Onder 16.

Elk team bestaat uit maximaal 12 spelers. Na de try-outs worden de selecties bekendgemaakt. Spelers worden geselecteerd op basis van positie, enthousiasme, ambitie en potentie.

Het streven is om zowel in Zuid-Holland als in Noord-Brabant teams van B-Nation te formeren.


Trainingslocaties

Voor de trainingen zijn er twee locaties:

B-Nation Noord-Brabant

  • HSCN in Nuenen
  • Woensdag, tussen 16:00 en 20:00 (afhankelijk van het team)


B-Nation Zuid-Holland

  • Neptunus in Rotterdam (B-Nation Zuid-Holland)
  • Vrijdag, tussen 16:00 en 20:00 (afhankelijk van het team)

Het streven is om zowel in Zuid-Holland als in Noord-Brabant teams van B-Nation te formeren. Dat betekent dat de jeugdspelers worden ingedeeld bij één van de trainingslocaties. Een voorkeur kunnen ze zelf opgeven. In beginsel zal de jeugdspeler dus op één locatie de trainingen afwerken.

Wedstrijden

Er worden onderlinge wedstrijden ingepland tussen de travelteams of tegen gastteams. De wedstrijden worden gespeeld op één van de twee trainingslocaties of bij een gastvereniging. De wedstrijden kunnen variëren van officiële wedstrijdreglementen tot aangepaste spelregels - zoals een coachtoss - of spelvormen. Allemaal met als doel een bepaald element in een wedstrijd te benadrukken of te beïnvloeden.

Alle trainingen en wedstrijden zijn uiteraard onder voorbehoud van weersomstandigheden of andere invloeden. Bij slecht weer zal er gezocht worden naar alternatieven.

Interesse?

Try-outs

Voorafgaand aan het programma organiseren we gratis try-outs. Het doel hiervan is om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven kennis te maken met de trainers en mogelijke teamgenoten. Daarnaast geeft het ons een beeld van het niveau en het enthousiasme van de deelnemers. 

Inschrijven voor de try-outs voor seizoen 2021 is reeds gesloten. Geïnteresseerden voor het programma van B-Nation kunnen zich nog wel op een wachtlijst laten zetten of wachten tot de inschrijving voor 2022 open gaat.

Lidmaatschap na selectie

Indien de jeugdspeler wordt geselecteerd voor het trainingsprogramma B-Nation betreft het lidmaatschap € 300,00. Het lidmaatschap is te betalen in één of meerdere termijnen (twee/vier/zes termijnen). De verdere administratieve afhandeling zal plaatsvinden zodra de jeugdspeler is geselecteerd. 

Vragen?

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust via ons contactformulier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van B-Nation en blijf op de hoogte van al het nieuws en alle ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief B-Nation

* Verplicht veld