"Als jij erin gelooft, dan komt het goed”

30-11-2020

Foto: Rob Jelsma

Honkbalsite.com interviewde Gianison Boekhoudt met betrekking tot het nieuwe project B-Nation en zijn honkbalcarrière. Lees het volledige interview via honkbalsite.com


Op 5-jarige leeftijd raakte Boekhoudt op Aruba in de ban van de honkbalsport. Zijn broer honkbalde al en zo raakte hij ermee bekend. Een groot talent was hij toen nog niet, maar hij vond het leuk en een uitdaging om beter te zijn dan zijn broer. "En dat is mij ook gelukt" zegt hij met een knipoog.

"Ik ben begonnen bij Dowco in San Nicolas. Daar kijken ze niet naar niveau en leeftijd, iedereen komt in een team te zitten en je moet het maar doen met wat je krijgt. Zo leer je ook de beste manier. Wellicht klinkt het verrassend, maar eigenlijk ben ik altijd pitcher geweest. Hier en daar een beetje korte stop, maar tot en met mijn vijftiende heb ik sowieso gepitcht. Bij de Tridents was ik een closer".

The American Dream

In 2006 verhuisde Boekhoudt naar Amerika om te studeren en te honkballen. Heimwee heeft hij nooit gevoeld. "Aanpassen is voor mij nooit een probleem geweest. Ik was daar wel heel zakelijk ingericht. Ik trainde dagelijks en na school was ik het op het honkbalveld bezig met trainen. Na de gezamenlijke trainingen zat ik in de gym. Dat was mijn enige focus: honkballen, trainen, school."

"Op een gegeven moment werd aan mij gevraagd of ik een beetje kon slaan. Ik sloeg 3 ballen over het hek en toen wisten ze het zeker: 'hij gaat slaan en hij gaat catchen'. Dat vond mijn coach de beste optie aangezien scouts dit heel aantrekkelijk vonden. Tot aan die bewuste dag had ik nog nooit een bal gevangen als catcher en ik moest dus alles leren. Uiteindelijk was het een goede beslissing, want als catcher heb ik mijn eerste contract getekend bij de Washington Nationals."

Lees het volledige interview via Honkbalsite.com

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van B-Nation en blijf op de hoogte van al het nieuws en alle ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief B-Nation

* Verplicht veld